Waarom is WordPress onderhoud zo belangrijk?

Je hebt het vast vaak voorbij horen komen: Het is belangrijk om je WordPress website te onderhouden. Maar klopt dit? En waarom is dit dan zo belangrijk? In dit artikel geef ik je 5 redenen waarom het belangrijk is je WordPress website te onderhouden.

Het content management systeem (CMS) WordPress is een open source Systeem. Dit houdt in dat er door heel veel ontwikkelaars over de hele wereld voortdurend gewerkt wordt aan verbeteringen van WordPress en WordPress plug-ins. Er zijn daarom regelmatig nieuwe updates beschikbaar. Het is belangrijk dat deze updates doorgevoerd worden om je website te beschermen tegen ongewenste bezoekers zoals hackers, spammers en malware. Maar WordPress onderhoud bestaat niet alleen uit updates. Wij zetten de belangrijkste onderdelen voor je op een rijtje.

1 – WordPress onderhoud: voorkomen is beter dan genezen

WordPress is het meest gebruikte CMS-systeem ter wereld. Het voordeel daarvan is dat duizenden ontwikkelaars overal ter wereld werken aan het verbeteren van WordPress en je altijd gebruik kunt maken van nieuwe software! Er kleeft echter een nadeel aan: ook voor hackers zijn WordPress websites een interessant doelwit. Het is daarom belangrijk om beveiligingslekken (door oude WordPress versies te hebben) te voorkomen. Niet alleen om tijd en geld te besparen, maar ook om te voorkomen dat je op de zwarte lijst van Google wordt geplaatst en slecht vindbaar bent. Om een gehackte website te voorkomen is het daarom belangrijk dat je website goed beveiligd is. Dit kan onder andere door het installeren van een virusscanner op je website.

2 – Houd je website up-to-date door het onderhouden van je website

Omdat WordPress voortdurend in ontwikkeling is zijn er regelmatig nieuwe updates beschikbaar. Deze updates bieden nieuwe mogelijkheden voor jou als gebruiker. Er worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd en bestaande functionaliteiten worden verbeterd. Het gaat hierbij niet alleen om updates van WordPress zelf, maar ook om updates van plug-ins en thema’s die gebruikt worden op je website.

Naast het introduceren van de nieuwste technieken zijn deze updates ook bedoeld voor het oplossen van problemen. Het is dus belangrijk dat nieuwe updates zo snel mogelijk worden doorgevoerd. Doe je dit niet, dan vergroot je de kans op veiligheidsproblemen omdat hackers nu een manier hebben om jouw website binnen te dringen.

3 – Ook backups zijn onderdeel van website onderhoud

Het kan iedereen gebeuren, je slaat een pagina verkeerd op of verwijdert deze zelfs per ongeluk. Als je regelmatig backups maakt hoeft dit geen probleem te zijn. Het is dan makkelijk om een oude versie terug te zetten, zodat je harde werken niet verloren gaat.

Maar niet alleen voor het voorkomen van eigen fouten is het belangrijk om backups te maken. Bij het updaten van WordPress of WordPress-plugins kan er af en toe iets fout gaan. Het is dan wel zo fijn als je direct een oudere versie terug kan zetten. Ook als je website onverhoopt gehackt is biedt een volledige backup uitkomst.

4 – Zorg dat je WordPress website snel blijft

Een laatste voordeel van het onderhouden van je website is dat je je website snel houdt. Niets is zo vervelend als een trage website, dit vergroot immers de kans dat bezoekers je website snel verlaten. Daarnaast is de snelheid van je website ook belangrijk voor de resultaten in zoekmachines. Een website kan langzaam worden door vervuiling, bijvoorbeeld door bewaarde revisies van pagina’s en berichten. Het is daarom belangrijk om de database regelmatig op te schonen.

Lisette van der Burg
Projectmanager bij ZUOO

Een professioneel onderhouden website

Ben je toe aan een nieuwe website die professioneel onderhouden wordt? Bij ZUOO onderhouden wij je website al vanaf €39,- per kwartaal. Bekijk nu de mogelijkheden of vraag direct een gratis offerte aan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  09:00 - 12:0013:00 - 17:00

   Contact
   Menu
   Bel mij terug